Известие

Collapse
No announcement yet.

свирене при спира4ките

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• свирене при спира4ките

колеги имам един такав странен вапрос
    когато си карам номално колата при натискане на спирачка всичко е нормално но като реша така малко повече да се направя на шумахер започват да ми свирят изключително много спирачките
    а накладките на предни и на задни колела са сменени
    от какво може да се получава това
    а колата ми е алфа145 1.8тс
    Last edited by kumat; d.m.y г., 23:32.

Калпаво феродо.
    Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
    Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

най доброто беше в магазина

Comment

Тогава явно и магазина трябва да смениш.
        Моите накладки не бяха най-хубавите,но до последно при екстремни спирания(винаги),никога не са ми просвирвали дори и като спиращ влак .

Comment

А свиренето при леко и продълително натискане на какво се дължи? И не става дума само в жегите.
          Ако в края на годината съберете всички презервативи, които сте използвал и успеете да направите автомобилна гума от тях с гордост можете да я наречете GOODYEAR!
          Alfa Romeo 166 2.0 TS + А-95Н LPi

Comment

Първоначално публикувано от achkar Покажи съобщение
            А свиренето при леко и продълително натискане на какво се дължи? И не става дума само в жегите.
            Дали ще е студено или топло,след като натиснеш спирачката къде ще е разликата.Няма.Те си загряват малко или много и започват да просвирват.

Comment

Един колега е казал, че е виждал Ламборджини или Порше беше със свирещи спирачки, така че нема място за притеснение
              Ако в края на годината съберете всички презервативи, които сте използвал и успеете да направите автомобилна гума от тях с гордост можете да я наречете GOODYEAR!
              Alfa Romeo 166 2.0 TS + А-95Н LPi

Comment

мойто феродо е Simer,правя се често на шумахер но не свирят,на 4000км са ,карай си така докато изтънеят ,стига да не те нерви,колега. късмет
                Citroen C5-ko 2.0hdi black-metal

ФИАТ ПУНТО 1.2 96г.на жена ми
                Алфа 146 1.6 т.с Алфа 156 1.8 т.с. Алфа Ромео 147 1.9 жтд 115--Ехх няма ги..

Comment

а иначе много добре спира
                  доста хора се чудят как толкова бързо спира
                  ама това свирене ме ядосва

Както и нас ни ядосват двата ти поста,защото във форума се пише на кирилица,а не с цифри!

Мордохай
                  Last edited by kumat; d.m.y г., 23:31. Основание: писане на маймуница

Comment

Първоначално публикувано от kumat Покажи съобщение
                    а ина4е много добре спира
                    доста хора се 4удят как толкова бързо спира
                    ама това свирене ме ядосва
                    До колкото знам това се получава при смяна на накладките, ако с новите се спира по агресивно преди да са слегнали със спирачния диск се получава нещо от сорта на закаляване и за това "свирят" което не е опасно, а само дразнещо за ухото. Така са ми казвали и не претендирам че е вярно !
                    Last edited by RahzeL; d.m.y г., 06:00.
                    Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
                    Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
                    Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

накладките са си менте....
                      sigpic
                      АЛФА РОМЕО 145

Comment

Първоначално публикувано от achkar Покажи съобщение
                        Един колега е казал, че е виждал Ламборджини или Порше беше със свирещи спирачки, така че нема място за притеснение
                        Аз съм чувал на ферари (може би 360) като минаваше пред Буда бар как ми свирят спирачките.

А инче аз имам един въпрос- в движение ми се случва да ми просвирва от към предните колела със същия звук като от спирачки. Например при лек завой без да съм натиснал спирачките, а когато ги натисна леко изчезва звука. Това на какво може да се дължи?
                        Lexus IS200

Comment

Абе мойте са Феродо Премиер и не са свирили нито отначало като ги сложих, нито после след като са легнали. Сигурно е от материала. Пък и ти казваш, че става когато се правиш на шумахер - ако ги прегрееш е нормално да им се промени поведението при различната температура дали ше спират по-зле или ше издават звуци, все нещо ше има.

Пък и по важно е да спира добре, щом нямаш пробелми със самото спиране тъй ше върви То и тия ферарита ги коментираме, че им свирят спирачките, ама да идем ние с тихите спирачки, пък да видим дали ше спрем бързо като ферарито
                          Last edited by Sm0k; d.m.y г., 16:25.
                          Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                          Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                            А инче аз имам един въпрос- в движение ми се случва да ми просвирва от към предните колела със същия звук като от спирачки. Например при лек завой без да съм натиснал спирачките, а когато ги натисна леко изчезва звука. Това на какво може да се дължи?
                            И аз имам същия проблем...
                            Когато караш лекичко в завой или когато потегляш бавно и се чува този просвирващ звук, но това колега нашето се получава от крив диск...Просто няма от какво друго да се получава така...
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

и при мен го има същия проблем като на колегата в горния пост, тези дни ще сменям накладките и ще ви кажа резултата, взех си някаква английска марка - ETF в магазина ми ги похвалиха, пък ще видим резултата
                              145 1.8 TS

Comment

Working...
                              X